Treceți la conținutul principal

VINDECATOR



                                 FLOAREA PASIUNII


     Floarea Pasiunii mai degraba calmeaza decat aprinde, indiferent ce. Putini stiu ca are capacitatea de a relaxa si chiar a aduce somnul.Cand stresul zilnic te depaseste, terapia naturista poate fi remediul perfect pentru redobandirea echilibrului psihic. Floarea pasiunii este de fapt floarea calmului si a relaxarii.

Oboseala cronica, lipsa concentrarii, starile de iritare si depresiile dispar dupa un ceai din florile pasiunii, fie uscate sau proaspete. Alaturi de valeriana, sunt florile perfecte pentru depasirea perioadelor tensionate.




  Conform Whole Living, din acesta planta traditionala din America de Sud se poate obtine un ceai cu efect calmant, relaxat, ce poate fi baut atat pe parcursul zilei, cat si seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit. Ceaiul se face din frunze sau flori uscate (doua lingurite la o ceasca).

   In caz de insomnie, se foloseste sub forma de tinctura, o lingurita in apa calda. De mentionat e faptul ca gravidele si femeile care alapteaza ar trebui sa o evite, sub orice forma.
  Originara din Statele Unite, floarea pasiunii s-a folosit, inca din cele mai vechi timpuri, pentru relaxare. Se administreaza sub forma ceaiurilor si a pastilelor care pot fi achizitionate din magazinele de profil.

 Are efect sedativ si nu creaza dependenta. Astfel, vei observa inca din primele zile efectul benefic al ceaiului din floarea pasiunii, iar daca vrei, vei putea renunta la tratamentul tau naturist fara greutate.

 Fructele florii pasiunii pot fi adaugate in salate. Au proprietati anticancerigene si reduc riscul dezvoltarii tumorilor.

 Cercetatorii americani nu au identificat efecte adverse ale consumului regulat de floarea pasiunii, tocmai de aceea o poti folosi atunci cand ai o perioada tensionata, de insomnii sau atacuri de panica.
  Doza maxima recomandata este de trei cani de ceai pe zi, pentru un efect rapid. Nu uita ca orice tratament naturist nu poate face minuni, fara o contributie personala determinanta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par