Treceți la conținutul principal

STIATI CA.....usturoiul..

Usturoiul o minune Usturoiul gătit sau cel din care a fost îndepărtat mirosul nu conţine o cantitate semnificativă de alicină şi, prin urmare, activitatea antibacteriană şi antivirală este slabă sau absentă. Usturoiul crud, tăiat este cel mai eficient ca antibiotic. Cât? O jumătate până la 2 sau 3 căţei de usturoi proaspăt pe zi pot reprezenta o injecţie pentru salvarea tinereţii celulelor. Într-un studiu, pacienţii cu antecedente legate de atacuri de cord care au mâncat 2 căţei de usturoi pe zi (crud sau gătit) şi-au redus riscul de deces în următorii 2 ani cu 66%. În suplimente, 600 până la 900 mg de pulbere activă de usturoi pe zi au produs efecte dovedite de protejare a inimii. Cât înseamnă prea mult? Usturoiul crud în doze mari poate fi toxic; usturoiul gătit e mai puţin periculos. Mai mult de 3 căţei pe zi pot produce diaree, gaze, balonare şi febră; peste 10 căţei produc sângerări gastrice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par