Treceți la conținutul principal

ENUREZIS-va intrebati ce poate fi....sa vedem...

 
  Atunci cand  cresteti un copil vine si enurezisul.Cel mai frecvent motiv intalnit este ca copilul dumneavoastra nu se trezeste atunci cand vezica lui este plina-iar acest lucru este o problema doar pentru ca produce multa urina in timpul noptii sau capacitatea vezicii este mica.
   SFATURI
-micsorati aportul de lichide in ora de dinainte de culcare.
-eliminati bauturile de tip cola si ciocolata calda care s -ar putea sa contina cofeina,substanta ce irita vezica urinara.
-scoateti laptele inainte de culcare,renuntati la el timp de o saptamina ,doua urmariti efectul,unii copii sunt alergici la proteinele din lapte,si anume cazeina,si la zer,iar alergia provoaca enurezis.
-inainte de culcare copilul ar trebui sa se duca la toaleta,acest lucru nu va face sa dispare enurezisul,dar va avea in vezica mai putina urina.
-faceti astfel incat rutina de dinainte de culcare sa fie calma si linistita,o poveste sau sa il lasati pe el sa citeasca singur.
-puneti pe patul copilului o folie impermeabila pentru protectia saltelei,atat dumneavoastra cat si copilul veti dormi linistiti.
   Copii nu uda patul intentionat si acesta este un lucru foarte important de retinut,in special in acele dimineti cand sunteti pusi in fata faptului implinit,inca o data.Un lucru este sigur-problema nu poate fi rezolvata prin pedepsirea copilului.Este important sa va mentineti simtul umorului in astfel de situatii,care vor disparea in timp.
   Ajutorul copilului-lasati copilul sa va ajute  cu toate treburile legate de aceasta problema,cum ar fi spalatul asternuturilor,aranjarea patului sau imbracatul unei pijamale curate.Asigurati-va ca intelege ca aceasta participare nu este o pedeapsa,ci doar o responsabilitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par