Treceți la conținutul principal

SINDROM DE TUNEL CARPIAN

     In interiorul incheieturii mainii este un mic tunel denumit tunel carpian,prin acest tunel trec noua tendoane,care misca degetele impreuna cu nervul median.Aceste tendoane pot sa se inflameze si sa se umfle,compresand nervul.O cauza foarte intalnita este reprezentanta de miscarile repetitive ale mainii,dar alti factori care pot declansa sindromul includ sarcina,anticonceptionalele orale,poliartrita reumatoida,hipotiroidismul,diabetul si obezitatea.Cele mai comune simptome sunt furnicaturile si intepaturile,altele includ senzatia de amorteala a degetelor,durere la nivelul incheieturii mainii si antebratului,slabiciunea mainii si durere la nivelul gatului si umerilor.
    FACETI FATA DURERII
-un pachet cu gheata,lasati sa actioneze timp de 10 minute,repetati tratamentul o data pe ora.
-apicati de doua ori pe zi un unguent ce contine arnica,pe partea interioara a fiecare incheieturi.
-bromelaina,o enzima derivata din ananas digera proteinele inflamatorii,astfel incat reduce inflamatia din incheieturile dureroase.
-sunatoarea,cunoscuta pentru actiunea antidepresiva,poate sa ajute si la repararea nervilor si la reducerea durerii si inflamatiei.
-ulei de seminte de in reduc inflamattiile,bogat in acizi grasi omega 3,puteti sa-l amestecati intr-un pahar de suc de portocale sauadaugati-l in salata.
-magneziu
   Cereti sfatul medicului daca simptomele va afecteaza activitatile zilnice.In cazul in care STC nu este tratat,ar putea sa intervina o scadere permanenta a fortei de prindere a maiinii si durere semnificativa in antebrat si umar.De asemenea,pentru ca aceasta afectiune este asociata cu artrita,diabetul si hipertiroidismul,un doctor ar trebui sa va evalueze pentru a  se asigura ca nu suferiti pe langa STC si de una dintre aceste afectiuni.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par