Treceți la conținutul principal

SANATATE

Sindromul care creşte riscul de deces 

  

Bărbaţii trecuţi de prima tinereţe care sunt diagnosticaţi cu sindromul picioarelor neliniştite trebuie să ştie că sunt predispuşi cu până la 39% să sufere de deces timpuriu.

Ultimul studiu efectuat de oamenii de ştiinţă americani cu privire la impactul pe care-l are sindromul picioarelor nelinistite asupra sănătăţii atrage atenţia asupra unui risc major care poate fi declanşat: cercetările au arătat că sindromul poate determina apariţia decesului, iar riscurile să se întâmple aceast scenariu sunt de până la 39%.
La experiment au participat aproximativ 20.000 de bărbaţi.Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard au analizat datele medicale ale participanţilor la studiu şi au descoperit că bărbaţii care suferă de acest sindrom sunt mai predispuşi să decedeze faţă de persoanele sănătoase.
Pe durata celor opt ani cât au durat investigaţiile, 2.800 de bărbaţi au murit.
„Acest studiu sugerează că persoanele cu acest sindrom au mai multe şanse să moară mai devreme decât celelalte persoane, care nu suferă de sindromul picioarelor neliniştite“, a declarat autorul studiului doctorul Xiang Gao, careactivează la Şcoala Medical Harvard, şi este epidemiolog la Spitalul pentru Femei Brigham din Boston, SUA. Sindromul picioarelor neliniştite se manifestă prin senzaţie de inconfort la nivelul picioarelor, în special atunci când sunt aşezate în poziţie orizontală.
Cauză exactă a apariţiei acestui sindrom în organismul unui om nu se cunoaşte încă, dar se fac studii pentru a putea fi descoperită sursa care declanşează această afecţiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par