Treceți la conținutul principal

PRECAUTII SI EFECTE SECUNDARE

      Suplimentele sunt folositoare in multe domenii ale sanatatii,dar,ca si medicamentele,trebuie luate unele precautii atunci cand le utilizam.Chiar si plantele sau alte substante care par inofensive,pot avea unele efecte secundare neasteptate in cazul in care nu le folositi adecvat.Inainte  de a utiliza o planta  sau un supliment  recomandat ,verificati precautiile listate in continuare.In cazul in care prezentati un efect secundar  in timp ce luati un supliment opriti administrarea  si anuntati medicul.ATENTIE!daca sunteti gravida sau alaptati ,nu luati niciun fel de planta sau supliment inainte de a cere sfatul moasei sau doctorului dumneavoastra.De asemenea ,daca urmati un tratament cu medicamente prescrise de doctor,cereti sfatul farmacistului sau medicului inainte de a  folosi  o planta sau un alt remediu.

  ACIDUL FOLIC-nu depasiti 1000mcg pe zi fara sfatul medicului.O doza mai mare de 400mcg poate masca deficitul de vitaminaB12,excesul poate produce lezarea nervilor daca aveti un deficit de vitamina b12.

   ARGININA-Luati-o sub supraveghere medicala.In exces poate aparea greturi si diaree.Evitati-o in cazul in care aveti herpes genital poate favoriza recidivele.Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute .Luati-ocu cel putin 90 min inainte sau dupa masa.Este contraindicata in boli cardiace,afectiuni renale sau cancer,in cazul in care nu va este  recomandata de doctorul dumneavoastra.

 COADA SORICELULUI-Rareori tratamentul cu aceasta planta poate cauza eruptie cutanata..Nu utilizati planta in sarcina.In doze mari poata cauza cefalee si ameteli.Poate induce sensibilizarea pielii la lumina solara,deci nu va expuneti la soare.

 CUPRUL-Nu-l  luati daca aveti boala Wilson.Ca regula de baza,nu depasiti 1mg pe zi.Dozele crescute pot produce dureri gastrice ,diaree si greturi,iar administrarea pe termen lung poate afecta ficatul si rinichii.

 HAMEIUL-Evitati in sarcina sau daca sunteti predispus la depresie.Folositi cu grija hameiul proaspat sau uscat deoarece poate cauza  eruptii tegumentare.

 HREANUL-Evitati-l daca aveti ulcer gastric,probleme tiroidiene sau renale.Nu se administreaza copiilor cu varsta sub 4ani.

 MENTA-Poate relaxa sfincterul esofagian,crescand riscul de arsuri retrosternale,utilizati planta cu cu grija  daca sunteti  predispus la reflux gastroesofagian.

 USTUROIUL-Evitati suplimentele cu usturoi daca urmati tratament cu anticoagulante sau antidiabetice.

 MUSETELUL-Administrarea orala poate determina reactii alergice daca sunteti sensibili la plante inrudite,cum ar fi crizantemele.Musetelul contine un anticoagulant ,utilizati-l cu grija daca suferiti de o boala de coagulare sau luati medicamente anticoagulante.

 VITAMINA E-Daca urmati tratament cu aspirina,warfarina sau alte anticoagulante trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a face tratament cu aceasta vitamina.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par