Treceți la conținutul principal

AROMATERAPIA

  AROME CARE VINDECA

     Atunci cand va plimbati printr-o gradina,este greu sa rezistati tentatiei de a culege cateva frunze,a le sfarama intre degete si a va bucura de mirosul lor.Se stie ca aceste mirosuri nu sunt doar placute,dar au si un efect terapeutic.Incluse in uleiurile esentiale,aromele ajung direct la centrii nervosi din creier unde produc o gama variata de raspunsuri.
-uleiurile esentiale amelioreaza anxietatea,depresia,pot sa ne calmeze reactiile la stres si sa ne sporeasca atentia.
-cercetarile arata ca mirosurile anumitor plante cum ar fi levantica,bergamota,maghiranul sau santalul chiar modifica undele cerebrale inducand relaxare si somn.
-astazi putem sa obtinem aceste beneficii din preparate comerciale care contin uleiuri esentiale extrem de concentrate.
-o planta poate contine chiar si doar 1% ulei parfumat,dar atunci cand este  extras si distilat,mirosul este intens.
-un ulei folosit pentru baie sau masaj ar trebui diluat intr-un ulei ,,purtator,,
-pentru a prepara un ulei de masaj,amestecati 8-12 picaturi ulei esential in opt lingurite de ulei de plante presat la rece,ulei de alune, de samburi de struguri sau floarea soarelui.
-pentru uleiul de baie,amestecul este de 10-30picaturi de ulei esential in 20 de lingurite de ulei ,,purtator,,.
-uleiurile esentiale sunt foarte concentrate si nu trebuie administrate intern.
-unele persoane pot avea reactii alergice la uleiuri,asa ca aveti grija cand utilizati un ulei nou.
-nu ar trebui folosite de gravide,deoarece pot trece prin piele ajungand in circuitul sanguin.
-daca aveti o piele sensibila sau suferiti de epilepsie,hipertensiune arteriala,sau ati suferit o interventie chirurgicala ,luati legatura intai cu un specialist inainte de aplicarea uleiului.
-multe uleiuri pot fi depozitate ani intregi fara a-si pierde efectul,desi unele uleiuri de citrice-cum ar fi de portocale sau lamaie trebuie sa fie pastrate la rece.
-depozitati-le in sticle de culoare inchisa,ermetice,ferite de lumina soarelui ,si intr-un loc rece.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par