MIEREA nu are o valoare nutritionala foarte mare,ea contine cantitati mici din complexul de vitamine B,aminoacizi si minerale,dar nu are o valoare nutritionala mai mare decat a zaharului normal.Structura sa vascoasa o face usor de administrat pentru calmarea durerilor de gat,cand se adauga ,mai des,alaturi de lamaie in ceaiurile fierbinti de musetel.
PROPRIETATI
-distruge bacteriile si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si taieturilor
-este un laxativ natural si se pare ca amelioreaza durerile din ulcerul gastric
este o sursa rapida de energie care poate revigora muschii epuizati mult mai repede decat o face o bautura energizanta.
LA CE FOLOSESTE-acnee,alergii,faringoamigdalita,insomnie,laringita,pete de varsta,tuse,ulcer gastroduodenal.
DE UNDE PROVINE MIEREA-albinele culeg nectarul din flori si il transporta catre stup unde il depoziteaza in celule de forma hexagonala,cu pereti de ceara pentru a hrani albinele tinere.Nectarul lichid se transforma in miere atunci cand se evapora lichidul.Produsul finit este bogat in zaharuri,fructoza si dextroza,precum si cantitati mici de polen ,ceara,proteine,vitamine si minerale.Mierea de trifoi care se gaseste pe rafturile magazinelor este cea mai placuta varietate de miere.Tipurile mai parfumate de miere se obtin din levantica,flori de citrice si de zmeura.
UN ANTISEPTIC DULCE
Inaintea aparitiei antibioticelor,infectiiile se tratau cu miere.Chiar si cele mai mici zgarieturi sau julituri se vindecau astfel,in felul acesta se explica de ce medicii purtau adeseori putina miere in trusa lor de prim ajutor.Continutul ridicat de zahar din miere determina eliminarea umezelii din rani disparand astfel mediul umed favorizant pentru dezvoltarea bacteriilor.Deasemenea,mierea protejeaza impotriva contaminarii cu agenti patogeni externi.Deoarece nu este costisitoare mierea este un remediu ideal in tarile in care accesul la cremele moderne antiseptice este limitat.
Mierea se foloseste chiar si pentru vindecarea unor afectiuni oculare superficiale printre care conjunctivita si arsurile chimice.
O DIGESTIE MAI USOARA
-stramosii nostri foloseau mierea pentru a vindeca diverse tulburari digestive.In prezent, exista dovezi clare ca mierea are aceste proprietati.
-amelioreaza ulcerele gastrice
-reduce inflamatia,stimuleaza fluxul sanguin si grabeste cresterea celulelor epiteliale care captusesc peretii stomacului si intestinelor.
-regleaza tranzitul intestinal.
AVERTISMENT
-nu dati miere copiilor cu varsta sub 1 an ,deoarece poate contine un nnumar mic de spori numiti CLOSTRIDIUM BOTULINUM,microorganismecare pot produce boala numita botulism.Acesti spori nu se gasesc in intestinul adultilor sau al copiilor mai mari.Dar in organismul bebelusilor sub un an,acestia pot provoca o forma serioasa de toxinfectie alimentara cunoscuta sub numele de botulism infantil.
PROPRIETATI
-distruge bacteriile si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si taieturilor
-este un laxativ natural si se pare ca amelioreaza durerile din ulcerul gastric
este o sursa rapida de energie care poate revigora muschii epuizati mult mai repede decat o face o bautura energizanta.
LA CE FOLOSESTE-acnee,alergii,faringoamigdalita,insomnie,laringita,pete de varsta,tuse,ulcer gastroduodenal.
DE UNDE PROVINE MIEREA-albinele culeg nectarul din flori si il transporta catre stup unde il depoziteaza in celule de forma hexagonala,cu pereti de ceara pentru a hrani albinele tinere.Nectarul lichid se transforma in miere atunci cand se evapora lichidul.Produsul finit este bogat in zaharuri,fructoza si dextroza,precum si cantitati mici de polen ,ceara,proteine,vitamine si minerale.Mierea de trifoi care se gaseste pe rafturile magazinelor este cea mai placuta varietate de miere.Tipurile mai parfumate de miere se obtin din levantica,flori de citrice si de zmeura.
UN ANTISEPTIC DULCE
Inaintea aparitiei antibioticelor,infectiiile se tratau cu miere.Chiar si cele mai mici zgarieturi sau julituri se vindecau astfel,in felul acesta se explica de ce medicii purtau adeseori putina miere in trusa lor de prim ajutor.Continutul ridicat de zahar din miere determina eliminarea umezelii din rani disparand astfel mediul umed favorizant pentru dezvoltarea bacteriilor.Deasemenea,mierea protejeaza impotriva contaminarii cu agenti patogeni externi.Deoarece nu este costisitoare mierea este un remediu ideal in tarile in care accesul la cremele moderne antiseptice este limitat.
Mierea se foloseste chiar si pentru vindecarea unor afectiuni oculare superficiale printre care conjunctivita si arsurile chimice.
O DIGESTIE MAI USOARA
-stramosii nostri foloseau mierea pentru a vindeca diverse tulburari digestive.In prezent, exista dovezi clare ca mierea are aceste proprietati.
-amelioreaza ulcerele gastrice
-reduce inflamatia,stimuleaza fluxul sanguin si grabeste cresterea celulelor epiteliale care captusesc peretii stomacului si intestinelor.
-regleaza tranzitul intestinal.
AVERTISMENT
-nu dati miere copiilor cu varsta sub 1 an ,deoarece poate contine un nnumar mic de spori numiti CLOSTRIDIUM BOTULINUM,microorganismecare pot produce boala numita botulism.Acesti spori nu se gasesc in intestinul adultilor sau al copiilor mai mari.Dar in organismul bebelusilor sub un an,acestia pot provoca o forma serioasa de toxinfectie alimentara cunoscuta sub numele de botulism infantil.
Comentarii
Trimiteți un comentariu