Treceți la conținutul principal

Stiati ca.....

  MIEREA nu are o valoare nutritionala foarte mare,ea contine cantitati mici  din complexul de vitamine B,aminoacizi si minerale,dar nu are o valoare nutritionala mai mare decat a zaharului normal.Structura sa vascoasa o face usor de administrat pentru calmarea durerilor de gat,cand se adauga ,mai des,alaturi de lamaie in ceaiurile fierbinti de musetel.

   PROPRIETATI
-distruge bacteriile si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si taieturilor
-este un laxativ natural si se pare ca amelioreaza durerile din ulcerul gastric
este o sursa rapida de energie care poate revigora muschii epuizati mult mai repede decat o face o bautura energizanta.

   LA CE FOLOSESTE-acnee,alergii,faringoamigdalita,insomnie,laringita,pete de varsta,tuse,ulcer gastroduodenal.
   DE UNDE PROVINE MIEREA-albinele culeg nectarul din flori si il transporta catre stup unde il depoziteaza in celule de forma hexagonala,cu pereti de ceara pentru a hrani albinele tinere.Nectarul lichid se transforma in miere atunci cand se evapora lichidul.Produsul finit este bogat in zaharuri,fructoza si dextroza,precum si cantitati mici de polen ,ceara,proteine,vitamine si minerale.Mierea de trifoi care se gaseste pe rafturile magazinelor este cea mai placuta varietate de miere.Tipurile mai parfumate de miere se obtin din levantica,flori de citrice si de zmeura.

   UN ANTISEPTIC DULCE
   Inaintea aparitiei antibioticelor,infectiiile se tratau cu miere.Chiar si cele mai mici zgarieturi sau julituri se vindecau astfel,in felul acesta se explica de ce medicii purtau adeseori putina miere in trusa lor de prim ajutor.Continutul ridicat de zahar din miere determina eliminarea umezelii din rani disparand astfel mediul umed favorizant pentru dezvoltarea bacteriilor.Deasemenea,mierea protejeaza impotriva contaminarii cu agenti patogeni externi.Deoarece nu este costisitoare mierea este un remediu ideal in tarile in care accesul la cremele moderne antiseptice este limitat.
  Mierea se foloseste chiar si pentru vindecarea unor afectiuni oculare superficiale printre care conjunctivita si arsurile chimice.
    O DIGESTIE MAI USOARA
-stramosii  nostri foloseau mierea pentru a vindeca diverse tulburari digestive.In prezent, exista dovezi clare ca mierea are aceste proprietati.
-amelioreaza ulcerele gastrice
-reduce inflamatia,stimuleaza fluxul sanguin si grabeste cresterea celulelor epiteliale care captusesc peretii stomacului si intestinelor.
-regleaza tranzitul intestinal.
     AVERTISMENT
-nu dati miere copiilor cu varsta sub 1 an ,deoarece poate contine un nnumar mic de spori numiti CLOSTRIDIUM BOTULINUM,microorganismecare pot produce boala numita botulism.Acesti spori nu se gasesc in intestinul adultilor sau al copiilor mai mari.Dar in organismul bebelusilor sub un an,acestia pot provoca o forma serioasa de toxinfectie alimentara cunoscuta sub numele de botulism infantil.
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par