Treceți la conținutul principal

ULCERATII BUCALE

     Intr-o afectiune misterioasa cunoscuta medical ca stomatita aftoasa,ulceratiile apar in buchete pe partea interna a buzelor sau a obrajilor,in jurul gingiilor sau pe limba.
CARACTERISTICI
-sunt de culoare alba sau galbena,cu halou rosu,si variaza ca dimensiuni de la cele cat varful acului pana la unele mult mai mari.
-expertii nu sunt siguri in ceea ce priveste cauza acestor leziuni,dar se pare ca un defect al sistemului imunitar joaca un rol in aparita lor.
-un eveniment stresant sau o lovitura la nivelul gurii precede de obicei aparitia ulceratiilor.
-leziunile recurente pot fi,deasemenea provocate de consumul anumitor alimente.

TRATAMENTE NATURALE

-amestecati cu o lingura de apa oxigenata 20% in jumatate de pahar cu apa,adaugati o lingurita cu bicarbonat de sodiu si o lingurita cu sare,si amestecati pana se dizolva,plimbati solutia pin gura si apoi scuipati-o.
-apa oxigenata este un dezinfectant puternic,pentru ca ulceratiile sunt rani deschise,si alfel vulnerabile in fata    infectiilor,care vor agrava durerea.
-bicarbonatul de sodiu este alcalin si ofera si mai multa alinare a durerii prin neutralizarea acizilor
-aplicati pe ulceratie o picatura de ulei din arbore de ceai,care este un antiseptic.
-preparati un ceai de galbenele,aceasta planta este folosita de secole pentru tratarea taieturilor,pielii crapate sau iritate si intepaturilor de insecte.Puneti o cana de apa peste una sau doua lingurite de petale uscate,lasati sa se infuzeze 10minute,strecurati si lasati sa se mai raceasca,faceti gargara cu acest ceai cat de des doriti.
-sau incercati un gel pentru eruptia dentara a bebelusilor,acesta are un usor efect anestezic,dupa cum stiu si bebelusii.
-folositi o bomboana analgezica ,care se dizolva in gura si amelioreaza durerea.
-daca durerea este atat de severa incat nu puteti nici macar sa beti suficiente lichide,contactati medicul.
-mergeti la doctor si daca aveti mai mult de 4 ulcere de acelasi tip in gura sau daca acestea nu dispar dupa 2saptamini.
-daca aceasta problema continua sa reapara faceti o vizita dentistului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ASPIRATIA DE CORPI STRAINI

Aspiratia de corpi straini : Cum se manifesta Simptomele difera in functie de fragmentul aspirat, marimea sa si capacitatea de obstructie a cailor respiratorii sunt doua caracteristici ce dicteaza manifestarile clinice. Daca fragmentul este mare, corpul va incerca sa se apere prin tuse intensa si severa, chinuitoare, care are menirea de a incerca sa expulzeze fragmentul. Daca prin tuse nu se poate realiza revenirea la starea de normalitate, vor aparea simptome si semne ca : dispnee severa ( dificultate in respiratie), cianoza si fenomene de sufocare. Daca fragmentul nu este atat de mare incat sa obstrueze tot lumenul cailor aeriene si el ramane blocat la un nivel care totusi permite trecerea unui flux de aer, va aparea o respiratie suieratoare si zgomotoasa care necesita interventia de ajutor a unui medic pentru indepartarea fragmentului fara complicatii. Daca fragmentul este foarte mic si permite trecerea lui prin bronhii pana la un anumit nivel, simtomele respiratorii nu vor fi e
Aparatul digestiv si glandele anexe reprezinta totalitatea organelor care realizeaza digestia,adica transformarile alimentelor pentru a fi facute asimilabile.Aparatul digestiv este alcatuit dintr-un tub musculos intins numit tubul digestiv si din glandele anexe. Tubul digestiv cuprinde cavitatea bucala,faringele,esofagul,stomacul,intestinul subtire si intestinul gros.Fiecare segment din tubul digestiv are un rol precis in actul digestiei.In interior tubul digestiv este captusit cu o mucoasa care contine glande mici cu rol de a secreta fermenti digestivi,necesari digestiei alimentelor. Glandele anexe participa la digestia chimica a alimentelor prin fermentii care ii secreta si ii varsa in tubul digestiv.Aceste glande sunt: glandele salivare,ficatul si pancreasul. Cavitatea bucala este adaptata pentru prinsul si mestecatul hranei.Ea reprezinta o cavitate pe care o delimiteaza:inainte dintii si buzele,in sus bolta palatina formata din palatul osos,valul palatului si lueta.De o par